Une mesure de l’oxyde d’éthylène meilleure et moins chère
Atmosafe

Beter en goedkoper ethyleenoxide meten

njectienaalden, scalpels en andere medische producten moeten volledig steriel zijn. Daarom worden dozen met medisch materiaal behandeld met een hoge concentratie ethyleenoxidegas.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Injectienaalden, scalpels en andere medische producten moeten volledig steriel zijn. Daarom worden dozen met medisch materiaal behandeld met een hoge concentratie ethyleenoxidegas (minimum 8,5 %). Dit gas dringt diep door in de verpakking en vernietigt alle virussen, bacteriën en andere ziektekiemen. Ondanks een intensief ontgassingsproces is het onvermijdelijk dat een deel van het toxische gas in de verpakking achterblijft. Hierdoor blijft de verpakking bijna altijd ethyleenoxide uitwasemen. Dit houdt een risico in voor iedereen die met de verpakkingen in contact komt: het inademen van ethyleenoxide is immers kankerverwekkend.

Het grootste risico doet zich voor bij het lossen van containers of vrachtwagens met deze goederen, bij het stockeren van de producten in magazijnen, maar ook bij het openen van gesteriliseerde dozen. Bovendien wordt ethyleenoxide spontaan omgezet in 2-chloorethanol, een ander gas dat zeer schadelijk is voor hart, lever, longen en nieren. Voor beide stoffen geldt in België een strenge blootstellingslimiet van 1 ppm (0,0001 %). Ziekenhuizen of bedrijven die medisch materiaal behandelen, opslaan of verdelen, worden verplicht om metingen te laten uitvoeren om de blootstelling aan deze gevaarlijke gassen op de werkvloer te evalueren. Aan deze metingen hangt meestal een aanzienlijk kostenplaatje. Met de DIY-metingen van Atmosafe kan je voortaan zelf zeer nauwkeurige blootstellingsmetingen uitvoeren en meer dan de helft van het normale budget uitsparen!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top