J’respect, une nouvelle génération de chaussures de sécurité écoresponsables certifiées CARBONE NEUTRE.
Jallatte

J’respect, een nieuwe generatie milieuvriendelijke veiligheidsschoenen met CARBON NEUTRAL-certificaat.

Onze KMO uit Gard brengt zijn MVO engagement in de praktijk door een nieuwe generatie eco-verantwoorde veiligheidsschoenen te creëren: J'respect.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Militant voor een wereld met meer respect voor mens en milieu, zet Jallatte zich al enkele jaren in voor een uitgebreid MVO-plan, J-Clean genaamd, dat wordt belichaamd door :
– De verplaatsing van een deel van de productie van onze veiligheidsschoenen naar de fabriek in Saint-Hippolyte-du-Fort.
– De ontwikkeling van lokale knowhow
– De uitvoering van een verantwoord aankoopbeleid

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, hebben de Verenigde Naties een duidelijk mandaat gegeven: de uitstoot van broeikasgassen moet tegen 2030 met 45% verminderd zijn.
Het bereiken van koolstofneutraliteit vereist 3 concrete acties:
– Onze koolstofvoetafdruk meten
– Onze koolstofvoetafdruk verminderen
– Compenseren wat we niet hebben kunnen verminderen

Om een antwoord te bieden op de klimaatnoodtoestand en de broeikasgassen te helpen verminderen, heeft onze KMO in Gard een nieuwe generatie ecologisch verantwoorde veiligheidsschoenen ontwikkeld: J’respect.

Door de volledige levenscyclus van onze producten te analyseren, kunnen we schatten dat een traditionele veiligheidsschoen maar liefst 15 kg CO2 per paar vertegenwoordigt.

Om concrete actie te ondernemen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen, hebben we de J’respect-collectie gecreëerd:
– ECO-SAVING UGES gemaakt van 50% tot 100% gerecycleerde materialen
– BIOSOURCED SOLE gemaakt van 100% hernieuwbare materialen en zonder fossiele energie: Biomass Balance polyurethaan van BASF.

Jallatte zet zich ook in voor deze BKG-reductie aanpak door via de Verenigde Naties een project voor hernieuwbare energieproductie in Laos te financieren dat zelfvoorziening op energiegebied en koolstofvrij gebruik mogelijk maakt.

Dankzij onze J-Clean aanpak en onze volledige cyclus van meting, vermindering en compensatie, kan de J’respect collectie eindelijk aanspraak maken op 0 Kg CO2 per paar.

Laten we samen acteurs zijn van Zero Carbon!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top