Gaz nocifs lors du stockage de produits en caoutchouc et en plastique
Atmosafe

Schadelijke gassen bij stockage van rubberwaren en plastics

Bij het maken van kunststoffen zoals rubber en plastics worden altijd chemische oplosmiddelen gebruikt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bij het maken van kunststoffen zoals rubber en plastics worden altijd chemische oplosmiddelen gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat afgewerkte producten, zoals bv. schoonmaak handschoenen, deze chemische stoffen nog lange tijd blijven uitwasemen. De geur van handschoenen kan zo een verborgen risico inhouden, namelijk een schadelijk gas. Een voorbeeld hiervan is koolstofdisulfide (CS2) dat gebruikt wordt voor de productie van rubber en synthetische vezels. Deze neurotoxische stof komt vrij uit rubberwaren en richt onherstelbare schade aan als je het inademt. Symptomen worden soms pas na jaren opgemerkt en omvatten verminderd zicht, gehoorschade, verminderde vruchtbaarheid, hart- en vaatziekten, dementie en verlamming.

Gevaar is er vooral bij het lossen van containers of vrachtwagens met rubberwaren en plastics. Zo werd vorig jaar in verschillende containers met handschoenen meer dan 15 keer teveel koolstofdisulfide gemeten. Ook in lokalen waar zulke goederen gestockeerd worden moet men alert blijven. Enkel door de uitwaseming van een rubberen vloerbekleding kan na 10 uur al een schadelijke concentratie koolstofdisulfide ontstaan, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van 2021.

Om te weten of in jouw werklokalen alles ok is, is er een eenvoudige oplossing. Met de nieuwe DIY-meting van Atmosafe kan je zelf een meting inplannen en uitvoeren en krijg je een volledig overzicht van de aanwezige stoffen en het risico dat ermee gepaard gaat.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top