Les substances toxiques sur le lieu de travail, un risque dans les usines de transformation des aliments !
Atmosafe

Toxische stoffen op de werkvloer, een risico bij voedingsverwerkende bedrijven!

Bij fermentatie, zoals bij het maken van wijn, bier en kaas, worden van nature een 10-tal specifieke stoffen gevormd.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bij fermentatie, zoals bij het maken van wijn, bier en kaas, worden van nature een 10-tal specifieke stoffen gevormd zoals o.a. diacetyl en 2,3-pentaandion. Deze stoffen dragen bij aan de lekkere smaak van de producten. Er werd al aangetoond dat de stoffen vrijkomen uit gestockeerde cacao- en koffiebonen en ook bij het produceren van verwerkte voeding of bij de verwerking van organische grondstoffen.

Hoewel het consumeren van kleine hoeveelheden van deze stoffen niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het inademen ervan op de werkvloer de gezondheid onherstelbaar aantasten. Omdat deze stoffen spontaan ontstaan bij een brede waaier aan processen en zeer vluchtig zijn, zijn veel bedrijven zich niet bewust van het gevaar dat in de lucht hangt. Europa legt strenge blootstellingslimieten op en in België geldt bv voor diacetyl de grenswaarde van 40 microgram per kubieke meter lucht.

Volgens de onlangs vernieuwde blootstellingsnorm moeten de concentraties van al deze stoffen in kaart gebracht worden. De snelste en goedkoopste manier om dit te doen is met de nieuwe DIY-meting van Atmosafe. Met de DIY-meting kan je zelf de meting inplannen en uitvoeren. Vervolgens analyseert Atmosafe het staal en bezorgt je niet alleen de meetresultaten, maar ook een volledige inventaris die voldoet aan de verstrengde norm. Voor meer info: zie onze video hieronder.

Werkt jouw bedrijf met grondstoffen van organische oorsprong en wil je weten wat je inademt?
Neem dan contact op met Atmosafe!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top